Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
Nincs esemény!

VP6-7.2.1-4.1.2-16 azonosító számú "Külterületi helyi közutak fejlesztése,önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavitásához, karbantartásához szükséges erő -és munkagépek beszerzése

Külterületi helyi közutak fejlesztése VP6-7.2.1.1-21

 

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

EFOP-1.1.3-17 Nő az esély – foglalkoztatás a Simontornyai Idősek Otthonában

Sajtószoba

Sajtóközlemény

2012.10.03. 13:33
Tisztelt Simontornyai Lakosság! A ”SIMON-TORNYA 1270-73” SIMONTORNYA VÁRKÖRNYÉK REHABILITÁCIÓJA DDOP-4.1.1/B-09-2010-0006 projekttel kapcsolatban szeretnénk Önöket a hivatalos sajtóközlemény alapján tájékoztatni.
 
 
 

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013-08-16
Simontornya Város Önkormányzata több mint 300 millió Ft európai uniós támogatás segítségével újította fel belvárosát. A projekt során olyan szolgáltatások fejlesztésére is lehetőség nyílt, mely a város és a környező mikrotérség lakóinak életszínvonalát javítja.

Simontornyán olyan összefüggő teret alakítottak ki a vár környékén, mely megfelelő színtere a személyes találkozóknak és rekreációnak, ahol a városba érkező turisták pozitív képet kapnak a településről és biztosított a fogyatékkal élők számára a biztonságos közlekedés. A közterület-fejlesztés érintette a Vár környékét, a Szentháromság körüli teret, a Fő teret és a volt Ferences Rendház környezetét. Az egységes utcakép megteremtésének érdekében felújították a Helytörténet Házának külső homlokzatát. A Polgármesteri Hivatalban az ablakokat korszerű nyílászárókra cserélték, akadálymentesítették és javították a főhomlokzatot. A város arculata szempontjából meghatározó központi területek rekonstrukciója is elkészült. Így megújult a Vár és Szentháromság szobor környezete, a Fő tér, a Pillich-sétány és a Kollégium, illetve a volt Ferences Rendház melletti terület, a Szent István szobor és környezete. A területen egy nyilvános WC-t is kialakítottak.
Az építés folyamán elvégezték a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket is: megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, megújult a közvilágítás, bővítették a parkolóhelyek számát és a zöldövezet is megújult. A program során felújították még a város egyik legforgalmasabb közútját, a Szent István király utcát is.

A projekt keretében két olyan tevékenység valósult meg, mely a város gazdasági fellendülését hosszú távon elősegíti. Piacteret alakítottak ki a város szívében, mely rendezvénytérként is közvetlenül szolgálja a helyieket. Új irodát kapott a Hegyközség, mely észak Tolna megye 24 településének termelőit segíti. Az épületben emellett kialakítottak két kiadható üzlethelyiséget.

A program során felújították a TEMI Fried Művelődési Házat, mely alkalmassá vált új programok megvalósítására, és a városi események színvonalasabb megrendezésére.

Megvalósultak olyan közösségi programok is, amelyek arra hivatottak, hogy mozgósítsák a térség lakosságát. Ennek egyik eleme egy fotópályázat a megvalósult város-rehabilitációról, de ilyen a „Tegyük széppé köztereinket” akció is, melynek keretében a városlakók szemétszedéssel, virágosítással maguk tették tisztábbá, élhetőbbé a köztereket.
A projekt keretében többfajta képzés is megvalósult. A polgármesteri hivatal dolgozói, valamint a város közintézményeinek vezetői, és dolgozói városfejlesztéssel kapcsolatos általános képzésen vettek részt, melynek célja a várost promotáló városmarketing megvalósításához szükséges ismeretek elsajátítása. 10 fő településgondnokot is képeztek. Ezáltal a programban résztvevők olyan végzettséghez jutottak, amely segíti őket a munkaerőpiaci elhelyezkedésben, illetve szerepet vállalhatnak a felújított közterek gondozásában is.   

A pályázat konzorciumban valósult meg. Konzorciumi partnerek: Simontornya Város Önkormányzata, Szántó László egyéni vállalkozó (Hegyközségi Iroda), és a Magyar Közút NZrt. (állami közútfelújítás).
 
Csőszné Kacz Edit
polgármester
 
 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2012-10-01
Simontornya Város Önkormányzata 304.273.005 Ft. európai uniós támogatás segítségével újítja fel belvárosát. A projekt során olyan szolgáltatások fejlesztésére is lehetőség nyílik, mely a város és a környező mikrotérség lakóinak életszínvonalát javítja. A munkálatokat 2012. augusztus 13-án kezdték el. A várható befejezés 2013. május 15.
 
Simontornyán olyan összefüggő teret alakítanak ki a vár környékén, mely megfelelő színtere a személyes találkozóknak és rekreációnak, ahol a városba érkező turisták pozitív képet kapnak a településről és biztosított a fogyatékkal élők számára a biztonságos közlekedés. A közterület-fejlesztés érinti a Vár környékét, a Szentháromság körüli teret, a Főteret és a volt Ferences Rendház környezetét. Az egységes utcakép megteremtésének érdekében felújítják a Helytörténet Házának külső homlokzatát. A Polgármesteri Hivatalban a jelenlegi ablakokat korszerű nyílászárókra cserélik, akadálymentesítik és javítják a főhomlokzatot. A város arculata szempontjából meghatározó központi területek rekonstrukciója is elkészül. Így megújul a Vár és Szentháromság szobor környezete, a Főtér, a Pillich-sétány és a Kollégium, illetve a volt Ferences Rendház melletti terület, a Szent István szobor és környezete. A területen egy nyilvános WC-t is kialakítanak.
Az építés folyamán elvégzik a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket is: megoldódik a csapadékvíz-elvezetés, megújul a közvilágítás, bővítik a parkolóhelyek számát és a zöldövezet is megújul. A program során felújítják még a város egyik legforgalmasabb közútját, a Szent István király utcát is.
A projekt keretében két olyan tevékenység valósul meg, mely a város gazdasági fellendülését hosszú távon elősegíti. Piacteret alakítanak ki a város szívében, mely rendezvénytérként is közvetlenül szolgálja majd a helyieket. Új irodát kap a Hegyközség, mely észak Tolna megye 24 településének termelőit segíti. Az épületben emellett kialakítanak két kiadható üzlethelyiséget.
A program során felújítják a Fried Művelődési Házat, mely alkalmassá válik új programok megvalósítására, és a jelenlegi események színvonalasabb megrendezésére.
Megvalósulnak olyan közösségi programok is, amelyek arra hivatottak, hogy mozgósítsák a térség lakosságát. Ennek egyik első eleme egy fotópályázat a most megvalósuló városrehabilitációról, de ilyen a „Tegyük széppé köztereinket” akció is, melynek keretében a városlakók szemétszedéssel, virágosítással maguk teszik tisztábbá, élhetőbbé a köztereket.
A projekt keretében többfajta képzés is megvalósul. A polgármesteri hivatal dolgozói, valamint a város közintézményeinek vezetői, és dolgozói városfejlesztéssel kapcsolatos általános képzésen vesznek részt, melynek célja a várost promotáló városmarketing megvalósításához szükséges ismeretek elsajátítása. 10 fő településgondnokot is képeznek. Ezáltal a programban résztvevők olyan végzettséghez jutnak, amely segíti őket a munkaerőpiaci elhelyezkedésben, később pedig szerepet vállalhatnak a felújított közterek gondozásában is.    

A pályázat konzorciumban valósul meg. Konzorciumi partnerek: Simontornya Város Önkormányzata, Szántó László egyéni vállalkozó (Hegyközségi Iroda), és a Magyar Közút NZrt. (állami közútfelújítás).                       
 
Csőszné Kacz Edit
polgármester
 
 

Neosoft