Eseménynaptár

«
2024 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Nincs esemény!

VP6-7.2.1-4.1.2-16 azonosító számú "Külterületi helyi közutak fejlesztése,önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavitásához, karbantartásához szükséges erő -és munkagépek beszerzése

Külterületi helyi közutak fejlesztése VP6-7.2.1.1-21

 

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

EFOP-1.1.3-17 Nő az esély – foglalkoztatás a Simontornyai Idősek Otthonában

Szünidei gyermekétkeztetés

2017.10.02. 10:26
Tisztelt Szülő(k)/Törvényes Képviselő(k)!

2016. január 1-től a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 21/C. § (1) bekezdése a) pontja értelmében Simontornya Város Önkormányzata szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a tavaszi, nyári, őszi és téli szünidőben, munkanapokon.


A szünidei gyermekétkeztetés - bármely szünidő vonatkozásában - formanyomtatványon igényelhető. A nyomtatványt annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igényli(k) az ingyenes étkeztetést. Az igényléshez szükséges formanyomtatvány elérhető Simontornya Város honlapján (link) e tájékoztató mellékleteként, illetve a Simontornyai Polgármesteri Hivatal (Simontornya, Szent István király utca 1.) 7. számú irodájában.
A kitöltött nyomtatványokat – az őszi  szüneti ingyenes étkeztetéshez - 2017. október 10. napjáig  juttathatják el Simontornyai Polgármesteri Hivatal 7. számú irodájába. A többi évközi (téli, tavaszi) szünidők határidői vonatkozásában az érintettek újabb értesítést fognak kapni.
Fontos! Minden szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét (hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fennállása). Ha a gyermek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete a szünidei gyermekétkeztetés megkezdését megelőző 30. napon (az őszi szünet esetében 2017. szeptember 30-án) fennáll, a gyermek jogosult lesz az ingyenes étkeztetésre. Ellenkező esetben az igénylő (szülő/törvényes képviselő) arról fog írásban értesülni, hogy gyermeke(i) nem veheti(k) igénybe az ingyenes étkeztetést.
Az ingyenes szünidei étkezést az őszi szünetben 4 munkanapon ( október 30-án és 31-én, valamint november 2-án és 3-án) biztosítja Simontornya Város Önkormányzata a gyermekek részére. Az étkeztetés helyszíne: Simontornya Város Önkormányzata Konyhája, Simontornya, Szent István király u. 3. Igénybevétel módja elsősorban helyben fogyasztással történik.
Felhívjuk a Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermek  betegsége esetén az étel, ételhordóban történő elvitele orvosi igazolás benyújtása, illetve a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy számára az elvitel írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges. Elvitel esetén ételhordót biztosítani szükséges.
Megkérem a Tisztelt Szülőket/Törvényes képviselőket, hogy az igénylőlap kitöltésekor szíveskedjenek ellenőrizni a gyermek(ek) vonatkozásában - határozattal - megállapított hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet időtartamát. Amennyiben annak időtartama lejárt, kérem, gondoskodjanak az új kérelem benyújtásáról! A szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatban forduljanak bizalommal ügyintézőinkhez. Telefonszám: 74/586-939.
 
Simontornya, 2017. október 2.
 
Bárdos László s.k.
címzetes főjegyző
 

Neosoft