Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Nincs esemény!

VP6-7.2.1-4.1.2-16 azonosító számú "Külterületi helyi közutak fejlesztése,önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavitásához, karbantartásához szükséges erő -és munkagépek beszerzése

Külterületi helyi közutak fejlesztése VP6-7.2.1.1-21

 

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

EFOP-1.1.3-17 Nő az esély – foglalkoztatás a Simontornyai Idősek Otthonában

Szélessávú térkép - felmérés

2015.03.09. 13:26
Tisztelt Állampolgár!

Az állampolgárok bevonásával válik teljessé a szélessávú térkép.
A kormány a Digitális Nemzet Fejlesztési Programban célul tűzte ki, hogy 2018-ra Magyarország teljes területén elérhetővé tegye a 30 Mbps sávszélességű internetet. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében országos szintű térképes adatbázis készül az újgenerációs szélessávú hálózati lefedettségről.
A következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri.
A meglévő internetkapcsolatok felmérése 2014 végén kezdődött. A rendelkezésre álló nyilvántartást a Magyarországon hírközlő-hálózattal rendelkező, azt üzemeltető cégek adatszolgáltatása alapján állították össze.

A kormány most a lakosság segítségét kéri az elkészült adatbázis megbízhatóságának, érvényességének teszteléséhez. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium online adategyeztetést indít, amelynek keretében az állampolgárok 2015. március 15-ig az Ügyfélkapu rendszerén keresztül jelezhetik, ha a térképen szereplő szélessávú lefedettségi és sebességi adatok eltérnek az általuk tapasztalttól.

A "Szélessávú Térképes Adategyeztetés" oldalon bárki megkeresheti a lakóhelyét, és megtekintheti a címén az adatbázis szerint elérhető internet szolgáltatás három minősítési kategória, valamelyik színjelzését. Az első kategóriába azokat a címeket soroltuk (fehér színnel jelzett), ahol nem érhető el szélessávú internet szolgáltatás, második kategóriába tartoznak azok a címek, ahol 30 Mbit/s-nál alacsonyabb az internet letöltési sebessége (sárga színnel jelzett), és végül a harmadik kategóriába soroltuk azokat a címeket, ahol a letöltési sebesség 30 Mbit/s-nál magasabb értékű (piros színnel jelzett). A résztvevők egy űrlap kitöltésével véleményezhetik az adott szolgáltatás minőségét. Az adategyeztető felület a http://szelessav.e-epites.hu linken érhető el.

A kormány bízik a lakosság tevékeny részvételében, hiszen az elektronikus hírközlési hálózatok fejlesztését célzó pályázatok tervezéséhez nélkülözhetetlen egy pontos, naprakész és részletes adatbázis. A szélessávú infrastruktúra teljes kiépítésével a háztartásokban és a vállalkozásoknál is elterjedhet az elektronikus szolgáltatások, digitális alkalmazások használata, ami hozzájárul az életminőség javulásához és a gazdaság versenyképességének növekedéséhez.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium


Budapest, 2015. február 27.

Neosoft