Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Nincs esemény!

VP6-7.2.1-4.1.2-16 azonosító számú "Külterületi helyi közutak fejlesztése,önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavitásához, karbantartásához szükséges erő -és munkagépek beszerzése

Külterületi helyi közutak fejlesztése VP6-7.2.1.1-21

 

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

EFOP-1.1.3-17 Nő az esély – foglalkoztatás a Simontornyai Idősek Otthonában

Presidance – A Magyar Világsiker!!!

2010.07.15. 07:28
Presidance – A Magyar Világsiker!!!
Vigyázat – Az élmény maradandó!
Néptánc, ahogyan senki nem tudja, ahogyan senki nem látta még!
A világhírű Presidance Company Simontornyán adja elő Hungarythm fergeteges show műsorát. 
Rendezők: Get Work Hungary Zrt. és a
Simontornya Színházi Napok Kiemelkedően Közhasznú Közalapítvány
Az előadás pontos időpontja: 2010.08.13. péntek 20.30 h.
Az előadás helye: Simontornya, Vár tér.
Weboldal: www.presidance.com
(Itt egy pár perces részlet az előadásról megtekinthető!)
Az előadás címe: PRESIDANCE: HUNGARTYHM
Az előadás szólótáncosa: Vári Bertalan – Harangozó Díjas és a Magyar Táncművészek Szövetsége által választott „Az évad legjobb férfi táncművésze”
További táncművészek: Borics Annamária, Jaklics Liliána, Jászka Erika, Kutas Eszter Anna, Papp Éva, Urbán Szabó Nikolett, Csikó Szabolcs, Hernicz Albert, Karádi Zsolt, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Széchenyi Krisztián
Énekes: Mózes Anita
Artista: Bernáth Imre
Zenekar: Árkosi Szabolcs (harmonika, gitár), Kerényi Ákos (dob, zenekarvezető), Soós Tamás (fúvós), Szalay Péter (basszusgitár)
Hegedűs: Hegedűs Máté / Csík János
Jegyek 3.900,- Ft.-os áron az alábbi telefonszámokon rendelhetők.

06-30/271-3829     06-74/486-125
 
A magyar kultúra jellegzetességei - azaz a lenyűgöző muzsika és temperamentumról árulkodó táncok - világszerte hódítanak: Külföldi orsázgokban is évek óta népes tábort vonzanak. Így aztán bizonyára sokak érdeklődését felkelti a Presidance: Hungarythm show, elvégre Vári Bertalan társulata a Magyar Néptánc legkiválóbb táncművészeiből áll.
Az együttes alapítója, szólótáncosa és koreográfusa Magyarország legjobb táncművészének választott, Harangozó díjas és méltán elismert Vári Bertalan, akinek neve szerte a világon sokak számára ismerősen cseng, hiszen a Presidance külföldi fellépéseinek visszhangja egy szóval jellemezhető: Óváció. Totális teltházak, Örjöngő tömegek, 10 perces tapsvihar az előadás végén. Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév ez a Presidance Company. A Presidance kreatív „agya” és művészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze az előadásban, hanem egy Magyarországon eddig ismeretlen - még a külföldi sztárfellépők: Cirque du Soleil, Michael Flatley viszonylatában is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre, amely interaktivitásában is felejthetetlen: a nézők az előadás résztvevőinek érezhetik magukat. A társulat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy – többek között – meghívást kaptak a New York-i Broadwayre. A táncosokat a Kerekes Band és a Csík Zenekar zenéjét élőben játszó Anselmo Crew formáció kíséri.
A Presidance csapatát az együtteshez a Cirque du Soleil társulatból érkezett artista egészíti ki. Az előadás díszleteit – a Steven Spielberggel is együtt dolgozó – Szabolcs János és csapata álmodta színpadra. A Hungarythm a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.

"Mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk," mondja a Hungarythm filozófiájáról Vári Bertalan. Mi is szeretünk táncolni, zenélni, nagyokat mulatni. Mindennapjainkat öröm és bánat, élet és halál tánca járja át. Az évszázadok harca égett zsigereinkbe, így ha nincs kivel, hát egymással harcolunk. Földünket vér és könny áztatta, mégis imádunk nagyokat nevetni és imádunk élni! Ahogy Vári Bertalan összefoglalja: más ritmust ver a szívünk, más ritmusra jár a lábunk! Ez a Hungarythm. Az előadás időtartama 2 x 45 perc. www.presidance.com
 

Neosoft