Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Nincs esemény!

VP6-7.2.1-4.1.2-16 azonosító számú "Külterületi helyi közutak fejlesztése,önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavitásához, karbantartásához szükséges erő -és munkagépek beszerzése

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

EFOP-1.1.3-17 Nő az esély – foglalkoztatás a Simontornyai Idősek Otthonában

Minden hír, ami a koronavírussal kapcsolatos

2020.03.11. 09:50
 
2020.03.27. 08:30
 
Dr. Dobrovitzky Imelda vezető háziorvos tájékoztatója:
 
 
 

2020.03.26. 09:00
 
A polgármesteri hivatal használaton kívüli számítógépei újratelepítés után, ma kiszállításra kerülnek rászoruló diákok részére a digitális oktatás segítésére. Köszönjük a monitorokat Szálka Lajosnénak!

2020.03.25. 11:00
 
A koronavírus-járvány miatt a Városi Piac 2020. március 25-től zárva tart.
 

2020.03.23. 09:00
 
Kedves Idős Simontornyaiak!
Bizonyára hallottak a koronavírus miatti fokozott járványveszélyről. A vírus különösen veszélyes a 70 év feletti korosztályra, ezért kérjük: 
MARADJON OTTHON!  
 A betegség tünetei a köhögés és a láz, személyes találkozások során könnyen megfertőződhetünk. Világszerte sok a halálos áldozat.
 Őrizzük meg nyugalmunkat, de az eddig megszokott életünket meg kell változtatnunk. Kérjük, tartsa be az alábbi szabályokat:
   
Maradjon otthon!
Háziorvosát lehetőleg telefonon keresse!
Ha mégis el kell hagynia otthonát, akkor kerülje a másokkal való közvetlen érintkezést!
Sorban álláskor tartson 2 méteres távolságot!
Hazaérkezéskor azonnal mosson kezet, legalább 20 másodpercig, alaposan és szappannal!
Mindannyiunk érdeke, hogy ne hagyják el otthonukat, ezért az önkormányzat kérésükre 
naponta meleg ebédet biztosít minden 70 év felettinek, és a 65 év feletti krónikus betegeknek (ára: 600 Ft/nap, a házhoz szállítás ingyenes)
elintézi a bevásárlást, gyógyszerkiváltást, csekkbefizetést.
Ha igényt tart erre, akkor hívja az alábbi telefonszámok egyikét:
Polgármesteri Hivatal: 06-74/586-929
Támogató Szolgálat: 06-74/486-090  vagy 06- 20/5681797 vagy  
06-20/5685373
 

 2020.03.20. 10:00
 
Tisztelt Lakosok, Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
 
Simontornya Város Önkormányzata a koronavíruselleni védekezés miatt 2020. március 20-tól – átmenetileg – lezárja a város játszótereit és sportlétesítményeit!
A koronavírus-járvány megfékezése közös ügyünk, amely mindenkitől erőfeszítést kíván. Ehhez kérjük szíves megértésüket és türelmüket.
Amint lehetséges újra kinyitjuk a játszóterek, sportlétesítmények kapuit – a legfrissebb hírekről Simontornya Város honlapján (www.simontornya.hu) illetve facebook oldalán (https://www.facebook.com/onkormanyzata.simontornyavaros.3) tájékoztatjuk Önöket.
Köszönjük megértésüket!
 

2020.03.19 11:45
Kedves Szülők!
 
Akik gyermekük számára igényelték az étkezést, azok jövő hétfőtől (2020. március 23-tól) minden munkanapon 12-12.30-ig átvehetik az ebédet a menzán.
Kérjük pontosan tartsák be ezt az időpontot, a torlódások elkerülése érdekében!
Az ebédet egyszer használatos dobozban kapják meg. Kérjük, hogy a dobozokat mosogassák el, gyűjtsék külön, és kéthetente keddenként helyezzék ki a szelektív hulladékgyűjtésbe!
Köszönjük!
 
Torma József polgármester Szilágyiné Hegedüs Mónika élelmezésvezető

2020.03.18. 13:40 
Kedves Szülők!
Amint tudják, világ méretű Koronavírus járvány van,ennek megfékezésére számos WHO és Országos intézkedés lépett hatályba. Házi gyermekorvosukként szeretnék néhány gondolatot megosztani Önökkel:
Először is őrizzük meg a nyugalmunkat. Maradéktalanul tartsuk be a higiénés  szabályokat. 
 
Az eddigi hivatalos információk alapján megállapítható, hogy a vírus a gyermekek számára  immunrendszerüknek köszönhetően súlyos megbetegedést eddig nem regisztráltak, illetve az  enyhe fertőzésekről és pozitív teszt eredménnyel rendelkező esetekről nincs hivatalos közlemény.
Köztudott, hogy  az  idősek számára viszont súlyos megbetegedéseket, elsősorban a tüdő érintettsége miatt légzési elégtelenséget okoz.
A helyzet komolysága az , hogy a Koronavírus által okozott megbetegedések halálozási aránya 2,25%,  de  a  60 és 70 év felettiek esetében a halálozási arány már 15%.
 
A járványügyi szakemberek a vírus gyors terjedését a tünetmentes vírushordozó személyeknek tulajdonítják, ezért szükségesek a lakosságot érintő utazási és egyéb korlátozások, amiknek betartásától remélhetjük a vírus további terjedésének megakadályozását. 
 
A gyermekeket  a kormány határozata szerint lehetőleg otthon kell tartani, idősektől, krónikus betegektől elkülöníteni, az iskolai, óvodai és bölcsődei  ellátást átmenetileg más módon megszervezni. A diákok számára az otthoni oktatás bevezetése nem több szabadidőt jelent, hanem felelősségteljes magatartást kíván a szabályok betartására.
Változások a rendelés menetében
A rendelésen csak azok a betegek jelenjenek meg, akiknek feltétlenül szükségük van az orvosi vizsgálatra.
Gyógyszer és tápszerfelírás, beutalók kiírása kedden és csütörtökön 13-14 óra között történik,  mindezeket telefonon kell jelezni . ( 74/ 486-016 )
 
Megfigyelés az első kötelező teendő minden szülő számára: a gyermeknek megváltozott a viselkedése, étvágytalan, bágyadt, milyen a külleme, milyen a légzése,megváltozott-e (más, mint szokott lenni), hogyan dobog a szíve, hogyan mozog a mellkasa, milyen a hangja, megváltozott, furcsa-e?
A szülők  feladata: megmérni a gyermek a lázát, ha lázas, beadni a  lázcsillapítót. Újra megfigyelni a gyermeket. Nem kelti-e súlyos beteg benyomását? ( elhagyja magát,erőtlen, egészségtelen küllemű, hozzáintett szavakra nem reagál…). Ha a megfigyelésük nem indokolják az azonnali orvosi teendőt (  a fent említett tünetek esetében), otthon a további megfigyelés mellett nincs állapotromlás, akár 1-2 napos várakozás is lehetséges, mielőtt behoznák a gyermeket a rendelőbe.
 
Napi egy-egy köhögés, enyhe hurut, enyhe nátha miatt szükségtelen a rendelőben a beteg gyermekek között várakozni. Ezért fontos, hogy alapvető tüneti gyógyszerekkel rendelkezzen otthon is : lázcsillapítók, orrcsepp, hányáscsillapító, hasmenés esetén adandó gyógyszerek, ” ionpótlószerek"
Vigyázzanak magukra és szeretteikre!
 
Köszönettel :    Dr.Duongsy Thipphavone 
gyermekorvos
 
 

 

 
2020.03.18. 7:35
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának felhívása: 
 

2020.03.17. 14:47 
 
Figyelem!
Felhívom a lakosság figyelmét arra, hogy 2020. március 17. napjától a Kormány döntése értelmében a vendéglátó üzletekben 15 óra után 06.00 óráig (az ott foglalkoztatottak kivételével) tilos tartózkodni.
A vendéglátó üzletben 15.00 óra után az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás. 
Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével az üzletekben 15.00 óra után 06.00 óráig (az ott foglalkoztatottak kivételével) tilos tartózkodni.
Aki nem megengedett időpontban vagy nem megengedett módon tartózkodik a vendéglátó üzletben vagy üzletben szabálysértést követ el. A szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.
Az intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.
 
Torma József s.k.
polgármester 

 

 

2020.03.17. 13:35 

Tisztelt Szülők!

- A kézfertőtlenítés a tanácsadóba való be és kilépéskor kötelező!

- A hétfői és a keddi védőnői tanácsadás időpontos rendszerrel üzemel tovább a járvány ideje alatt. Telefonon vagy messengeren kérhetnek időpontot!  

- Az életkor szerinti kötelező státuszvizsgálatok egyéni megbeszélés és egyeztetés útján fognak történni!

VÁRANDÓS TANÁCSADÁS

- Akinek van választott szülész-nőgyógyász szakorvosa, az egyeztesse a kötelező vizsgálatokat az orvosával.

- A Tamási Rendelőintézetben a labor csak sürgős eseteket fogad, a héten nem lesz nőgyógyászati rendelés sem, Uh szintén nincs.

AZ GYERMEKORVOSSAL TARTOTT TANÁCSADÁS

- A váróban egy szülő tartózkodhat gyermekével, azok, akik aktuálisan oltásra várnak, más nem! Tehát a másik szülő sem, a kistestvér sem, a nagymama vagy nagypapa sem.

- Testvérek oltása esetén egy szülő bent lehet a gyermekkel, a másik szülő vagy rokon kint a másik oltásra váró gyermekkel.

- A kint várakozóknak javasolom a szükséges távolság kb. 2 m betartását.

- Ne fogjanak kezet, ne adjanak puszit, ne ölelgessék egymást és figyeljenek arra, hogy gyermekeinek se engedjék meg ezeket!

LÁTOGATÁS

- Családlátogatás csak a legindokoltabb esetekben fog megtörténni (újszülött, fokozott gondozott)

- Családlátogatás esedékessége esetén, telefonos vagy online egyeztetés történik!

Kérem a fentiek elfogadását, illetve együttműködésüket!

 

Köszönettel: Ötvös Erika-védőnő

 


2020.03.16. 11:30

Kedves Szülők!
Intézményi kiscsoportos gyermekfelügyeletet igényelhetnek óvodás, bölcsődés illetve kisiskolás gyermekük részére nagyon indokolt esetben, ha
- mindkét szülő dolgozik
- a gyermek egészséges.
A szolgáltatás a kérelmek elbírálása után, 2020. március 23-tól vehető igénybe.
Ezen kívül intézményi étkeztetés igénylésére is lehetőségük van, ugyanezen időponttól (jövő hétfőtől).
Az igényeket a mellékelt nyomtatványon kérjük benyújtani!
A nyomtatvány letölthető innen (gyermekétkeztetéshez, gyermekfelügyelethez) vagy a város honlapjáról, illetve beszerezhető az óvodában kedden (március 17-én) 8-12 óráig, vagy a polgármesteri hivatalban kedden 8-16 óráig.
A kérelmeket csütörtökön ( március 19-én) adhatják le az óvodában vagy a polgármesteri hivatalban 8-12 óráig.
( Aki majd a későbbi hetekben kíván étkezést igényelni, az mindig az adott hét csütörtökéig jelezheti ezt, majd a következő hét hétfőjétől tudjuk biztosítani az étkezést.)
Az óvodások ebédjét munkanapokon 11.30—12.00-ig vehetik át a Vak Bottyán Óvodában.
Az iskolások ebédjét munkanapokon 12-12.30-ig vehetik át a menzán.
Óvodai ellátásról érdeklődni lehet a 74/486-286-os vagy a 20/4488919-es telefonszámokon.
Iskolai ellátásról pedig a 74/586-929-es telefonszámon.
Tisztelettel:
 
Torma József sk
polgármester
 

 


2020. 03.14. 20:20

Tisztelt Szülők!

A mai bejelentésünket követően több kérdés is felmerült. Szeretnénk kinyilvánítani, hogy igyekszünk megalapozott és felelősségteljes döntéseket hozni. Nyilvánvalóan figyelemmel kísérjük a kormányzati utasításokat és ajánlásokat. Meggyőződésem, hogy az óvoda és bölcsőde ideglenes bezárása helyes döntés volt. Ez a gyermekek, szülők, nagyszülők, így mindannyiunk érdeke is. Hétfőn kilencre megbeszélésre hívtuk az intézményvezetőket, az ellátásban érintett kollégákat. Értékelni fogjuk a kialakult helyzetet és pontosítjuk, meghatározzuk a további teendőket. Ezen a megbeszélésen a gyermekek esetleges KISCSOPORTOS felügyeletéről és természetesen az étkeztetésükről is szó fog esni. A helyzet amiatt sem egyszerű, mert az iskola állami, az óvoda és bölcsőde önkormányzati fenntartású intézmény. Mindenképpen szükséges az egyeztetés. Az biztos, hogy hétfőn sem felügyelet, sem gyermekétkeztetés még nem lesz. Az érintett oktatási intézmények és a város hétfőn tájékoztatni fogja a szülőket a teendőkről. Az önkormányzat a hivatalos weboldalán és fb- profilján fogja közzétenni a további lehetőségeket és teendőket.
Addig is mindenki megértését kérjük.
                                   Torma József s.k.                                             Kovács Lászlóné dr.Molnár Brigitta s.k.
                                      polgármester                                                                            jegyző

 
2020. 03. 14. 10:10 

 

Tisztelt Lakosság!

Értesítem Simontornya Lakosságát, hogy a kormány mai intézkedéseivel összhangban a város óvodáját és bölcsődéjét bezárjuk.

Minden más fontos intézkedésről értesíteni fogjuk a lakosságot. Megértésüket és türelmüket kérjük, jelen helyzetben a megelőzésnél és a biztonságnál semmi sem fontosabb, ezért minden döntésemet ennek fényében hozom meg. 

Simontornya, 2020. március 14.

Torma József s. k. 

polgármester


 

 

 

 


Neosoft