Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Nincs esemény!

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

Településrendezési terv módosításainak dokumentumai

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

Simontornyai gimnazisták a Parlamenti Ifjúsági Napon

2018.10.29. 09:29
Tisztelt Lakosok!
 
2018. október 19-én, pénteken a Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium 10.g osztályos tanulói sikeres pályázatukkal részt vehettek a "Van beleszólásod!" Parlamenti Ifjúsági Nap rendezvényen, az ország másik kilenc gimnáziumi osztályával közösen. Az erről készült élménybeszámolójukat tovább kattintva olvashatják.

    Simontornyai gimnazisták a Parlamenti Ifjúsági Napon


    Iskolánk, azaz a simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium 10. g osztályos diákjaiként sikeres video és online pályázatunkkal  részt vehettünk a Tempus Közalapítvány,


az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának, valamint az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának közös szervezésében megvalósított 2018. október 19-i Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap  c. rendezvényen az ország másik kilenc gimnáziumi osztályával közösen.


Köszöntésünk után a felsőházi ülésteremben a szavazógombok használatbavételével kérték ki véleményünket több kérdésben.


 Ezután vitajátékkal foglaltak el bennünket, ahol mindenki kiválaszthatta saját álláspontját, miközben megismerkedhetett a többi középiskolással is.


A délelőtt zárásaként elérkezett az ebédidő, amikor elfogyaszthattuk a Parlament által biztosított ételt.

A délutáni programban előbb meghallgattuk az általunk feltett kérdésekre a Dúró Dóra országgyűlési  és Deutsch Tamás Európa Parlamenti képviselők által adott válaszokat.Végül a díszőrség bemutatója utánkörbevezettek minket  az ország házában, ekkor is és a nap során is rengeteg információt tudtunk meg csoportvezetőnktől az Országházról is hazánkról is.2018. november 19-én dől el, hogy a bemutatkozó videó és e nap teljesítménye, továbbá a november 9-éig elkészítendő élménybeszámoló alapján a tíz osztály közül ki fogja elnyerni a jövő tavaszi Európa Parlamenti látogatás lehetőségét az Euroscola program keretében. Mi minden esetre sok új, izgalmas élménnyel gazdagodtunk, így mindannyian boldogan fogunk majd visszaemlékezni parlamenti látogatásunkra.  

 Sersli Hajnalka 10. g

 

Neosoft