Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
Nincs esemény!

VP6-7.2.1-4.1.2-16 azonosító számú "Külterületi helyi közutak fejlesztése,önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavitásához, karbantartásához szükséges erő -és munkagépek beszerzése

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

EFOP-1.1.3-17 Nő az esély – foglalkoztatás a Simontornyai Idősek Otthonában

Városhoz méltó ünnepi programok a 24. évfordulóra

2019.07.09. 15:24
Simontornya városa a várossá avatás 24. évfordulóját tartotta, melyet az önkormányzat rendezésében, városhoz méltón, színvonalas programokkal ünnepelt meg.
 
A programok hosszú sorát 16.30 órakor a felújított orvosi rendelők épületének ünnepélyes átadása nyitotta meg. A beruházás TOP-os pályázati siker révén valósult meg. Az ünnepélyes átadáson Csőszné Kacz Edit polgármester, Dobrovitzky Imelda vezető orvos és Dr. Muneer Ahmad Al-Attar fogorvos együttesen vágta át a nemzetiszín szalagot.
A következő program a napokban megyei kiemelt értékek közé választott, Tolnaikummá vált Simontornyai Vár udvarán az ünnepi képviselő-testületi ülés volt,  melyen a nagy számban résztvevő lakosok mellett Nyárádszereda, Steinberg (német) testvérvárosok polgármesterei és a cseh Chyše város polgármestere és küldöttségei is helyet foglaltak. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Süli János tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője is.

Csőszné Kacz Edit hangsúlyozta, hogy élhető várost akartak és akarnak felépíteni. Hálával tartozik mindazoknak, akik ezzel a célkitűzéssel egyetértve a város segítségére siettek, amikor támogatásra volt szükség. Örömmel sorolta, hogy pályázatok révén játszótér kiépítésére és felújítására, a városközpont szépítésére, az oktatás infrastrukturális fejlesztésre, útépítésre, kormányablak kialakítására és bölcsőde nyitására sikerült forrást teremteni. – Büszkék vagyunk az elért eredményeinkre, hiszen az önkormányzat feladata, hogy a várost és polgárait szolgálja – jelentette ki a polgármester.

A közgyűlés keretében díjakat és elismeréseket, emlékplaketteket, kitüntetéseket kapott számos, arra érdemes személy.
Emlékplakettet kapott Csősz László képviselő-testületi tag, Bárdos László címzetes főjegyző és Csőszné Kacz Edit polgármester
 
Simontornya Város Borát vörös és fehér kategóriában egyaránt Csatári Dezső alkotta meg, előbbit kékfrankosával, utóbbit olaszrizlingjével.
Simontornya Sportolója címet Kurek Sándor és Csepregi György érdemelte ki.
Simontornyáért díjat kapott Andreas Gruner Steinberg testvérváros polgármestere és a Simontornyai Rendőrőrs, melyet Mikoly Tibor r.alezredes vett át.
Simontornya Város Ifjú tehetsége díjat Sztolyka Dorina és Sztolyka Edina kapta.
Gyermekeinkért díjat Jancski Ferencné és Soósné Szűcs Krisztina érdemelte ki.
Az Év közszolgálatáért 2019 díjat Bárdos László címzetes főjegyző vehette át.

Ezt követően az Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és a Lukács Barbara-Béres János táncbemutatója következett, majd Lovász Márta divattervező és stylist nappali és alkalmi kollekcióinak bemutatójával folytatódott a programsorozat.
Mire vége lett a divatbemutatónak a vár előtti tér megtelt emberekkel az est fénypontjaként beharangozott Neoton Família koncertre, melyet a nagy népszerűségre szert tevő, közelmúltban elhunyt Herczeg Lajos emlékére rendezett retro disco zárt.
 
forrás: teol.hu
Oldal nyomtatása

Neosoft