Simontornya - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Kéményseprőipari tevékenység - VÁLTOZÁS!
Tisztelt Lakosok!
 
A jogszabályi változások értelmében 2016. október 1-től Tolna megye teljes területén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Szerve végzi a kéményseprést, melyről az alábbi, a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megküldött tájékoztatót tesszük közzé:     A korábban megváltozott szabályozás értelmében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve 2016. július 1-től fokozatosan veszi át az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a területeken, ahol addig a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosította az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat felmondta a közszolgáltatási szerződést.
     A lakossági kéményseprést érintő változások közül legjelentősebb, hogy ingyenessé vált a lakosság körében végzett sormunka, függetlenül a szolgáltatótól. Átalakulás zajlott a szolgáltatói oldalon is, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve immár 17 megye több mint kétezer településének kétmillió kéménye esetében végzi tevékenységét, ezeken a helyeken a szervezetnél alkalmazott kéményseprők végzik a lakossági sormunkát.
     A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve országosan, az egységes kiszolgálás érdekében központi ügyfélszolgálati rendszerben tájékoztatja és segíti az ügyfeleket. Általános információk a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon találhatók, konkrét kérdések esetén az online ügyintézést választani, vagy az ingyenesen hívható 1818-as számot tárcsázni, ahol a 9.1-es menüpontot kell választani.
     A központ munkáját a megyei ellátási csoportok támogatják, elsődleges feladatuk az ellátási területhez kapcsolódó sormunka és a soron kívüli megrendelésre, költségtérítés ellenében végzett kéményseprőipari feladatok munkaszervezése. A megyei ellátási csoportoknál személyes ügyintézésre is lehetőség van. Az ügyfélszolgálatok országosan hétfőnként 8-20 óráig, keddtől péntekig pedig 8-14 óra között tartanak nyitva. A Tolna megyei ellátási csoport címe: 7100 Szekszárd, Páskum utca 5.
 
Szekszárd, 2016. október 26.
 
Dr. Balázs Gábor s.k. tű. ezredes
igazgató