Simontornya - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Térfigyelő rendszer
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2013. november 26-án kiépítésre került Városunk megújult központjának térfigyelő-rendszere.
A működtetés célja változatlanul a közbiztonság növelése, a közterület általános rendjének biztosítása, a térfigyelő rendszer által lefedett területen található vagyon megóvása, felügyelete, a rendőrség bűnüldöző munkájának segítése, a lakosság, a városban dolgozók, látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása.
 
Nyolc helyszínen 9 kamera figyeli a város központját!

2013. november 26-án átadásra került Simontornya város új térfigyelő rendszere. Az üzembe helyezett kamerák megfelelnek a mai kor elvárásainak. A térfigyelő rendszer bővítéséről a képviselő-testület döntött, a kiépítés a Simontornyai Rendőrkapitányság közreműködése alapján valósult meg.

Az önkormányzat által finanszírozott 1,5 milliós beruházás során az eddigi egy elavult kamerát korszerűbbre cseréltek, s további nyolc helyszínen építettek ki megfigyelési pontokat, illetve a bővítés következő ütemét már tervezik. A rendszer központja a Polgármesteri Hivatalban található, ahol csak az arra jogosult személyek kezelhetik a kamerákat.

A felvételeket négy munkanapig tárolják, s ha szükséges, akkor vissza tudják keresni az adatokat. Az elmúlt években volt arra példa, hogy elkövetett bűncselekmények nyomán hasznos információkhoz jutottak a kameráknak köszönhetően, bűnmegelőzési szempontból is fontos a kamerák jelenléte.
A megfigyelést végző személyek a kamerákat kizárólag a jogsértő cselekmények kiszűrésére, rögzítésére, illetve az azok megszüntetéséhez szükséges intézkedések kezdeményezésére használhatják, ezért fegyelmi felelősséggel tartoznak.
 
A kamerák az alábbi helyszíneken találhatóak:

    1.     Mészáros utca - Játszótér
    2.     Szent István király utca - Hegyközségi Iroda épület oldala
    3.     Szent István tér - Napközi Otthon bejárati homlokzat
    4.     Szent István király utca - Napközi Otthon homlokzat
    5.     Vár tér - "Őszikék" Szociális Szolgáltató Központ
    6.     Vár park - Vár tér - Petőfi utcai Általános Iskola homlokzatán
    7.     II. Világháborús emlékmű - III. számú Orvosi Rendelő homlokzat
    8.     Szentháromság szobor - Petőfi utca
    9.     Városi Piac belső udvar
 
A térfigyelő rendszer térképe.