Simontornya - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Tájékoztatás munkahelyteremtő pályázat megjelenéséről
Simontornyai cégek, vállalkozások vezetői részére!
 
A Kormány a Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében szükséges fejlesztési program kidolgozásáról szóló 1206/2019.(IV.18.) Korm. határozatban intézkedéseket fogalmazott meg az érintett tárcák számára annak érdekében, hogy a kedvezményezett térségekben bevezetésre kerüljön egy olyan gazdaságélénkítő programcsomag, mely révén a helyben működő, vagy az adott településen új termelő kapacitások létrehozását vállalni szándékozó vállalkozások támogatásával megvalósulhat a helyi foglalkoztatás bővítése.
A program célja a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglakoztatásának elősegítésével.
 
E célok elérése érdekében a mikro-, kis- és középvállalkozások (továbbiakban: KKV) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Pénzügyminisztérium ötmilliárd forint keretösszeggel ismét pályázatot hirdetettt, melynek révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.
A pályázati ciklus 2019. augusztus 1-jétől 2019. szeptember 5-ig tart.
 
A pályázati kiírás, a hozzátartozó útmutató, valamint a pályázat benyújtásáhpoz szükséges mellékletek, az alábbi helyen érhetők el: link