Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Nincs esemény!

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

Településrendezési terv módosításainak dokumentumai

Szünidei gyermekétkeztetés

2018.03.05. 11:31
Tisztelt Szülő(k)/Törvényes Képviselő(k)!
 2016. január 1-től a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 21/C. § (1) bekezdése a) pontja értelmében Simontornya Város Önkormányzata szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a tavaszi, nyári, őszi és téli szünidőben, munkanapokon. 

A szünidei gyermekétkeztetés - bármely szünidő vonatkozásában - formanyomtatványon igényelhető. A nyomtatványt annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igényli(k) az ingyenes étkeztetést. Az igényléshez szükséges formanyomtatvány ide kattintva letölthető e tájékoztató mellékleteként, illetve a Simontornyai Polgármesteri Hivatal (Simontornya, Szent István király utca 1.) 7. számú irodájában.
A kitöltött nyomtatványokat – tavaszi szüneti ingyenes étkeztetéshez - 2018. március 14. napjáig  juttathatják el Simontornyai Polgármesteri Hivatal 7. számú irodájába. A többi évközi (nyári, őszi, téli) szünidők határidői vonatkozásában az érintettek újabb értesítést fognak kapni.
Fontos! Minden szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét (hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fennállása). Ha a gyermek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete a szünidei gyermekétkeztetés megkezdését megelőző 30. napon (a tavaszi szünet esetében  2018. február 28-án) fennáll, a gyermek jogosult lesz az ingyenes étkeztetésre. Ellenkező esetben az igénylő (szülő/törvényes képviselő) arról fog írásban értesülni, hogy gyermeke(i) nem veheti(k) igénybe az ingyenes étkeztetést.
Az ingyenes szünidei étkezést a tavaszi szünetben 2 munkanapon ( március 29-én csütörtökön , valamint április 3-án kedden) biztosítja Simontornya Város Önkormányzata a gyermekek részére. Az étkeztetés helyszíne: Simontornya Város Önkormányzata Konyhája, Simontornya, Szent István király u. 3. Igénybevétel módja elsősorban helyben fogyasztással történik.
Felhívjuk a Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermek  betegsége esetén az étel, ételhordóban történő elvitele orvosi igazolás benyújtása, illetve a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy számára az elvitel írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges. Elvitel esetén ételhordót biztosítani szükséges.
Megkérem a Tisztelt Szülőket/Törvényes képviselőket, hogy az igénylőlap kitöltésekor szíveskedjenek ellenőrizni a gyermek(ek) vonatkozásában - határozattal - megállapított hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet időtartamát. Amennyiben annak időtartama lejárt, kérem, gondoskodjanak az új kérelem benyújtásáról! A szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatban forduljanak bizalommal ügyintézőinkhez. Telefonszám: 74/586-939.
 
Simontornya, 2018. március 5.
 
Bárdos László sk.
címzetes főjegyző
 

Neosoft