Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Nincs esemény!

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

A Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme

Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése

Településrendezési terv módosításainak dokumentumai

KÖFPO-1.2.1-VEKOP-16-2016-00031 Simontornya Város Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

Nyári diákmunka

2019.05.23. 10:31
Figyelem!

A "Nyári Diákmunka Elősegítése" munkaerő-piaci program 2019-es évben is meghirdetésre került!
a program idén is két pillérre épül:

1. Önkormányzati diákmunka: A programban a foglalkoztatást biztosító és így támogatható munkáltató a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye, továbbá egyházi jogi személy lehet. A program keretében a munkaadók számára a célcsoportba tartozó személyek munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén a munkabér és a ténylegesen megfizetésre kerülő szociális hozzájárulási adó együttes összegének 100 %-a kerül megtérítésre, legfeljebb 1 hónap időtartamra. (maximum napi 6 órás foglalkoztatás esetében). Egy személy csak egy időszakban vonható be a programba.
2. Diákmunka a mezőgazdaság, vendéglátás és turizmus területén: A felmerülő ágazati munkaerőhiány kezelése érdekében a mezőgazdaság, vendéglátás és turizmus területén is lehetőség nyílik a program keretében diákok idényjellegű foglalkoztatására. A program alatt a munkaadók számára a célcsoportba tartozó személyek munkaviszonyban történő alkalmazása esetén legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható. A munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 %-a kerül megtérítésre legfeljebb 1 hónap időtartamra. A fennmaradó bérköltséget és járulékait a foglalkoztatónak kell viselnie.
A program célcsoportjába azok a fiatal tartoznak, akik:
16 - 25 év közötti nappali tagozaton tanuló diák (16 éves az a diák, aki tényleges foglalkoztatáskor már betöltötte 16. életévét.), közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket, foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

A leendő munkavállalók és munkáltatók teljes körű tájékoztatása érdekében kérjük a mellékelt anyagot  - amely az elsődleges munkaerőpiaci foglalkoztatás esetében tartalmazza a program rövid leírását - átolvasni.
 

Neosoft